Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aretta

2. 3. 2012 22:06
A už zase nevím, která jste..

a proč Vás mám v oblíbených.....  

a nebo máte jinou fotku... nechytám se. Pokud jste byla minula jiná a kdysi s růžkama... no to je jedno:-)

0 0
možnosti

Šírová

3. 3. 2012 12:31
Re: A už zase nevím, která jste..

Ano, to jsem já, kdysi s růžkama :) Přišly na mě stižnosti, že mi není vidět do obličeje, neboco. Zkusím to tady pořád neměnit :)

Krásný den, ráda vás tady vidím.

0 0
možnosti

čtunoviny

1. 3. 2012 12:56
Každý pracuje tolik hodin, kolik chce...........

Každý rozumný člověk si svůj pracovní čas organizuje sám.

Jediné co většinou musí, je dodržovat domluvenou pracovní dobu 8,5 hodiny. Komu stačí plat , má pak do rána volno. Komu peníze nestačí, tak se snaží ve firmě povýšit . Pak svoje pracovní a profesní nedostatky dohání po pracovní době a třeba i o víkendu.

Já vím, není to všechno takto černobílé. Ale mě nejvíc rozesměje, jak manager s platem 50 tis. závidí dělníkovi s platem 15 tis., že ve 4 hodiny už je doma a může si dělat co chce, třeba i nic nedělat ...:-)

0 0
možnosti

nonea.pulla

1. 3. 2012 8:34
chybí nám i přirozený rytmus

když je tma, prostě si posvítíme a pracujeme i v noci nebo do noci. Nijak zásadně nevnímáme roční období, kromě přechodů z domu do dopravního prostředku, pořád komfortní a v prodstatě stálá teplota. Řešíme zimní deprese z nedostatku světla a tepla. Přitom jestli nejde spíš o zklidnění a zvolnění, tak je to v tomto období po celé miliardy let normální. Poslední řekněme stovku let, se tomu vzpíráme, protože do konce roku se naopak musí finišovat s vervou, ale ani pak si neodpočineme a v takovém stavu přihlížíme jarní přírodní aktivitě ...

0 0
možnosti

Jana11

29. 2. 2012 9:51
Sedmý den

Moudro starých národů je, že Bůh 6 dní pracoval a sedmý den odpočíval. Ze zkušeností to je rada nad všechny psychology a psychiatry. Resp. i rozumný psycholog, pokud za ním přijdete se stresem, vás začne učit odpočívat.

Je jedno, jestli budete odpočívat v neděli nebo ve čtvrtek, je důležitý ten jeden den volna (průměrně) mezi každými 7 dny. A volno neznamená "musím jít tam či onam", ale prostě pohoda, relax. Chalupa, procházka, kino nebo ta dobrá buchta. K buchtě kafíčko, partnera - zeptat se ho třeba, jak se má.

Většina manažerů a velmi pracujících lidí v mém okolí skončila u toho, že jeden den v týdnu je "svatý" a prostě se nepracuje. Telefon občas i vypnutý. Jsou pryč.

1 0
možnosti

rudaz

29. 2. 2012 14:40
Re: Sedmý den

Zvláštní ale je, že nectí neděli jako "svatý" den. Asi jim to vychovatelé špatně vysvětlili. Jako panu Fischerovi (cestovka).  Chlubil se tím že denně pracuje 14 hodin a 3 měsíce v roce jede do kláštera pěstovat Zen.Podle toho taky dopadl, když 3 měsíce neměl firmu pod kontrolou. Stačilo si zorganizovat práci a volný čas tak, aby dělal 7 hodin efektivně denně a mohl být úspěšný. Znal jsem již před 40ti léty šéfy, kteří to takto dělali a měli je rádi jak jejich nadřízení, tak i podřízení. Schopný člověk nikdy nespěchá, neboť ví CO, KDY a JAK má udělat.R^

1 0
možnosti

rudaz

26. 2. 2012 23:46
Doporučení

V dnešním svátečním slově to kněz řekl pěkně:"Neděle se vysmívá workholikovi a línému se zase vysmívají pracovní dny". Modli se a pracuj. Sedmého dne odpočívej. To jsou zákonitosti, které ten kdo je porušuje, tak si zakládá na neutěšené stáří. Spravedlnost existuje, jen se musíme svobodně rozhodnout...R^

2 0
možnosti

kion121

26. 2. 2012 22:14
.

R^

0 0
možnosti

Nicolai Popescu

24. 2. 2012 10:36
Tak jděte opět ...

... do kostela, nabídka je široká. Není o čem přemýšlet.

Sám chodím do chrámu každou neděli a podobné "problémy" neřeším. Neděle je pro mě svátkem každá.

5 0
možnosti

Bouše

24. 2. 2012 9:56
Nechápu, jak někdo může zasklít víkend.

Počínaje pátečním pivkem a konče nedělním výšlapem (nebo v létě výjezdem na kole) si se svou ženou pravidelně užíváme dnů volna. A děláme to tak, co pamatuju (i bez kostela:-P). Tak jaképak lineární členění času - jaký si to uděláš, takový to máš. :-)

3 0
možnosti

jita

24. 2. 2012 9:33
Čas

Cyklické členění času - také mi to chybí. Zůstaly nám jen ty vánoce - pro me jsou vánoce něco jako odměna - celý rok se člověk ani nezastaví a vše ubíhá tak nějak rychle a najednou přijdou Vánoce. Pak jsou Velikonoce -jenže mezi nimi byl dřív masopust. Po Velikonocích byly máje, potom Svatojánská noc, potom dožínky, někde potom dořepná, vinobraní, dušičky, Svatý Martin a najednou zase Advent a Vánoce. Rok se hezky členil, utíkalo to, dny dřiny oddělené dny slavení nebo dny rozjímání a vzpomínání na ty co už tady nejsou. Tyhle svátky se slavily v ještě předkřesťanském světě a křesťanství je začlenilo do roku, protože je nemohlo jen tak zrušit. Povedlo se to až dnes, kdy žije více lidí ve městechl, než na vesnici a běh roku vnímá jen jak se mění roční období - i když ty už jsou také jen dvě - zima a léto. Skoro to tak vypadá. A člověk najednou má spoustu problémů se stresem a rychlostí života a krásu světa okolo už tak nevnímá. Jako by jsme žili v knize Děvčátko Momo.

3 0
možnosti

Morčosaurus Rex

24. 2. 2012 7:47
Díky moc za článek

Vidím, že to máme všichni stejně....Já taky pořád nosím v hlavě seznam všeho, co musím dodělat a furt se to nezkracuje, jen jedna věc nahradí druhou a tak pořád dokola...Já zas vzpomínám na nedělní polívku, co voněla z kuchyně a píšťalku z nedalekého fotbalového hřiště.

1 0
možnosti

Roman37a

24. 2. 2012 8:11
Re: Díky moc za článek

Jasně. A bez nedělní polívky člověk nepozná jestli je neděle, nebo středa. A od té doby co nelyžuje, tak ani neví jestli je únor, nebo červenec.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS