Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

andy29

7. 12. 2011 23:41
Tak

ta první polovina byla fajnR^, v tom o těch penězích bylo trochu moc moralizování Rv. Jak tam dole někdo učeně řekl: nekoherentní. Takže půl karmy ;-)

0 0
možnosti

martin013

7. 12. 2011 23:31
Myslím pohlavním ústrojím

Jak bych vám to jenom...... Třeba takto. Přijde mi zajímavé, jaké množství lidí přesně ví, že být otrokem peněz je strašně negativní. Víte, on ten váš článek na stejné nebo podobné téma není zde na blogu až tak ojedinělý. A tak si to opravdu obtížně vysvětluji. Všichni to víme, vzájemně se dokola navíc  v názoru na peníze utvrzujeme. Ale pak jdeme a tu hypošku si pořídíme. Ono stát před rozhodnutím, jestli bydlet a přitom být trochu otrokem peněz, nebo nebydlet a hrdě kráčet životem nezadlužený, většinou končí tím bydlet a dlužit, protože není špatné se mít občas kde vyspat a i na WC si odskočit.  Pravda, můžete se celý život tlouct i po podnájmech, nic proti. Tak se nezlobte, že jsem jen další roztomilé zvířátko, které to bere jako realitu. A přiznávám, že myslím pohlavním ústrojím. Zvlášť když vás vidím na fotce, jak klátíte ten strom. Tolik názor moravského orla, poněkud již olétaného.....

1 0
možnosti
MK

sisemen

8. 12. 2011 11:10
Re: Myslím pohlavním ústrojím

a myslíte, že je správné, že vám banka půjčí na byt a vy jí musíte splatit 100-150% NAVÍC??? Uvažoval jste někdy o tom, kde se ty peníze berou? Když peníze na úroky nebyly nikdy emitovány?

A to je příčinou současných problémů a zadluženosti, v současném systému tomu ani jinak být nemůže.

Systém je potřeba řešit komplexně a ve všech souvislostech, jak to řeší např. Schlimbachův ekonomický systém (SES) zde: http://ekonomickareforma.cz/pdf/reforma.pdf

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

7. 12. 2011 22:25
rozhodně má autorka pravdu....peníze jsou zlo

zlaté časy, kdy jediným platidlem byl pazourek......spekulanti na pravěkých burzách měnili pazourek za kůže a jediným eurobondem stabilizující tyto pravěké trhy před zhroucením byla jistota, že když nezaplatíš, dostaneš kyjem do palice. Dluhy se prostě netrpěly.

Také závisti bylo málo....pokud někdo urval lepší kus masa a byl "slabčák" dostal kyjem, následně přišel o nezasloužené maso a bylo po závisti....slabší oloupený taky nezáviděl, protože byl rád, že je po tý ráně vůbec naživu. Byla to zlatá doba, kdy bylo vše jasné. Jo a dárky se nedávali vůbec, leda před slehnutím se samicí, aby byla povolnější......a to tuším probíhalo po celý rok bez nějaké jasné vazby na vánoční období. Ale zase neměli šikanózní kůže ve slevě, což pračlověkovi případně řádně zkalilo pazourkový účet.

Sice umírali v 30.....ale stejně nelze věřit nikomu přes 30.;-D Ne, peníze fakt nepotřebujeme.

6 0
možnosti

svarcz

7. 12. 2011 22:30
Re: rozhodně má autorka pravdu....peníze jsou zlo

;-D;-D;-D;-DR^R^

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 12. 2011 22:11
Muži (někteří) myslí pohlavním orgánem, ženy myslí penězma

Jistě, i muži bývají na peníze, počínaje předními politiky. Jenže pokud jde o ženy, tak kupodivu zde přestanou myslet penězi a myslí tím svým orgánem - takových mužů je plno. Protějškem jim bývají ženy, které i v oblasti vztahu, sexu a manželství uvažují tvrdě racionálně, tj. hledají hlavně peníze. Občas se jim říká zlatokopky a takových žen není méně než mužů, co přemýšlí hlavně tím svým orgánem. Dřív se dámám u dvora říkalo kurtizány (původní význam je dvořanka) a jsou i jiné názvy, které ani nemůžu napsat. Musím přiznat, že oproti tomuto typu žen mi ti muži myslící orgánem nepřijdou zas tak špatní.

Jen si říkám, jaký má autorka vztah k mužům, když o nich takhle píše.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

7. 12. 2011 22:26
Re: Muži (někteří) myslí pohlavním orgánem, ženy myslí penězma

a proč by nemyslely penězma??? Však to tak pánbu chtěl....ináč by jim ji nenavrhnul ve tvaru kasičky.;-D

p.s. joooo a jaký máte vy vztah k ženám?;-)

1 0
možnosti
I

Inzheim

7. 12. 2011 21:40
Oceňuji

vaši snahu snížit úlohu peněz, o tom snili generace marxistů dvě stovky let. Gottwald slíbil zrušit peníze do roku 2000, každý by měl pracovat dlouho a dobře a vše obdržet zdarma od státu. V moderní době se úloha platidel silně prohlubuje, ikdyž tendence přejít na drahé kovy, plyn a ropu je velmi silná. Existuje skupina lidí, kteří malým dětem nevyprávějí o Karkulce a Sněhurce, nýbrž o finančních transakcích, aby se uměli v životě dobře orientovat.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 12. 2011 22:04
Re: Oceňuji

Gottwaldovi křivdíte - už za Husáka fakticky jsme peníze neměli. Byly to spíš poukázky platné v rámci republiky. K hodnotě poukázek ale chybělo zboží, neb ceny byly stanovené fixně. Takže nákup jak u snědeného krámu. Tehdejší koruna byla nesměnitelná. Mj. i proto, že cizinci si při příjezdu sem museli povinně vyměnit svouji měnu za tu naší. Tu ale nesměli vyvézt, museli ji utratit. Navíc co s ní venku, náš stát ji zpět rozhodně nevykoupil.

0 0
možnosti

svarcz

7. 12. 2011 21:38
Vážená neekonomko, kterou částí jste tohle vymyslela???

Historie i současnost nás učí, že na světě vzniká více zla a neštěstí tam kde peníze NEJSOU!!!, než tam kde peníze JSOU.

1 0
možnosti
MZ

iZeli

8. 12. 2011 9:48
Re: Vážená neekonomko, kterou částí jste tohle vymyslela???

Z pohledu toho, kdo ty peníze má, určitě. ;-D

0 0
možnosti
A

Azgalor

7. 12. 2011 18:33
Tak to je teda blábol

;-D

1 0
možnosti
ZK

SID09

7. 12. 2011 22:28
Re: Tak to je teda blábol

ale na druhé straně je to asi celkem pěkná baba, škoda že myslí jen tím svým pohlavním ústrojím a peněženkou !!;-D

0 0
možnosti
AA

šmajdal

7. 12. 2011 18:31
Peníze, peníze, peníze

Nejste ekonom a nejste politik...

Peníze jsou dobrá věc, pomáhají v rozvoji bohatství, to k vývoji nových věcí,technologií atd a ty k novým možnostem jak uspořit čas na zábavu....Jsou lidé, kterým vydělávání jde hůř a lidé, kterým to jde lépe. Někteří v shromažďování peněz vydí své poselství a uzpůsobí tomu život. Mnozí dělají svůj standart a stačí jim to. Když vyjdete za práh domu a podíváte se jak svět funguje, vidíte ho velice správně a já s vámi souhlasím, stejně tak jako musím souhlasit s miliony dalších lidí, kteří ovšem mají svůj práh jinde a vidí to vždy trochu odlišně. Peníze jsou vždy sluhou a nikdy ne pánem. Vinni jsou lidé, kteří svůj rozvoj pragmaticky uzpůsobili na koloběhu peněz a logicky jdou tam, kde se kutálejí nejrychleji v největším množství.

Problém ale vidím někde jinde. Váš blog mi totiž po přečtení přijde tak nekoherentní, že jeho poselství jen těžce spojuji s daným textem.  Je to takový myšlenkový proud, kde něco naťuknete v odstavci o dvou větách a jdete dál.

1 0
možnosti
AA

šmajdal

7. 12. 2011 18:35
Re: Peníze, peníze, peníze

nečte se to moc dobře a ani to zdaleka není nic opravdu zajímavého k zamyšlení...ale považujte to jen za názor nefundovaného laika

1 0
možnosti
JM

Tassman

7. 12. 2011 18:13
Líbí..

karma :-)R^

1 0
možnosti
VP

věrnostní program

7. 12. 2011 17:53
O penězích se zpravidla pohrdavě vyjadřují ti,

kteří nejsou schopni si je vydělat.

0 0
možnosti

safran

7. 12. 2011 18:01
Re: O penězích se zpravidla pohrdavě vyjadřují ti,

Hahaha............ vydělat nebo nakrást, případně odklonit? Protože poctivě si tak akorát vyděláte na včerejší chleba, víme?

0 0
možnosti