Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

I očkování (jako všechny jiné banální lékařské zákroky) přináší určitou míru rizika, které je ovšem tak nízké, že nemá cenu se jím zabývat. Daleko důležitější je skutečnost, že díky proočkování české populace žijí děti ve zdravém prostředí. Každý, kdo očkování svých dětí odmítá, na této skutečnosti nesolidárně parazituje, když na jedné straně nechce nést ani to zanedbatelné riziko a na straně druhé těží z toho, že jiní to riziko podstoupili.

1 0
možnosti
Foto

Vida...stačí dva měsíce tedy ležet v knihách a u internetu a hned je člověk chytřejší než většina ostatních, věnujících se tématu třeba celý život :)

1 0
možnosti
Foto

Farmaceuti (a nejen oni) vydělají více na léčbě chorob, proti nimž se očkuje, než na samotném očkování.

Tj. léky, podpůrné prostředky a přístroje potřebné k léčbě vyjdou podstatně dráž než očkování, přičemž významný počet nakažených zemře, řada přeživších skončí s trvalými následky (např. invaliditou).

0 0
možnosti
DS

Tak to já jsem porodila syna (už třetí dítě) před 17 měsíci. Stejně tak jsme byli udivení, co je to za hysterii kolem (ne)očkování a stejně tak zvědavě, napjatě, intenzívně jsme i s manželem strávili první 3 měsíce jeho života studiem odborných článků, studií z obou "táborů".

A troufám si říci, že nejdeme se stádem, ale po zralé úvaze jsme se rozhodli syna očkovat. Mohu Vám uvést milion důvodů proč, ale podstatné je, že z našeho pohledu benefity proočkovanosti populace (včetně našich dětí) převládají nad negativy.

Naprosto chápu Vaše obavy, mám je také. Ale důležité pro mne vždy bylo, abych měla čisté svědomí, až jednou budu dětem odpovídat na otázku "proč?"

1 0
možnosti
PK

P12a39v72e49l 22K82u81l35a

5. 2. 2016 23:45

Ale vždyť je to tak jednoduché. Stačí podepsat, že nechci očkování a NEBUDU VYŽADOVAT LÉKAŘSKOU PÉČI.

1 0
možnosti
VK

Myslím, že odpověď na otázku očkovat/neočkovat je pro neodborníka velmi obtížná. Proto věřím většinovému názoru lékařů (i svému známému lékaři), že očkování je prospěšné. Sám jsem neměl kvůli očkování žádné potíže a moje 2 děti také ne, v širokém příbuzenstvu nevím o nikom, kdo by nedal děti očkovat.

0 0
možnosti
Foto

Jo, internet toho ví.;-) Celé téma je na dlouhou debatu, ale stačí používat hlavu.

0 0
možnosti